Hlavní strana      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.4.2008


Ajina kuchařka
© 2001
_______________

Doporučuji
tlakové hrnce
z e-shopu Tescoma.cz!
_______________

[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Karbenátky

0,5 kg mletého masa
1 dl mléka
1 rohlík
1 lžička grilovacího koření
  nahradíme: mletá paprika, kmín, nové koření
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř, majoránka
strouhanka

K mletému masu dáme nakrájený rohlík namočený v mléce, grilovací koření, promícháme a necháme v lednici odležet asi 1 - 2 hodiny může být i do druhého dne. Potom přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, která může být osmažená, prolisovaný česnek a majoránku. Dobře promícháme, podle potřeby dohustíme hladkou moukou a strouhankou, podle potřeby dosolíme a opepříme. Tvoříme kulaté placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší nebo studené s chlebem.
Můžeme podávat s bramborem a dušeným zelím, třeba cuketovým.

Nejpopulárnější blogy receptů