Hlavní strana      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 11.1.2007


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kološvárské zelí skládané

350 g mletého masa
0,7l kysaného zelí
1/2 hrnku rýže
sůl, pepř, drcený kmín
sladká mletá paprika
1 klobása (nemusí být)
2 cibule
1/4 l sladké smetany
olej
strouhanka

Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, nasypeme mletou papriku, kterou jen krátce osmahneme a přidáme kysané zelí, osolíme, krátce podusíme.
Zatím uvaříme rýži. Do mletého masa dáme jemně nakrájenou cibuli, pepř, drcený kmín, sůl, promícháme. K masu přidáme povařenou rýži a promícháme.
Pekáček vymastíme a vysypeme strouhankou. Na dno položíme polovinu orestovaného zelí, na to masovou směs kterou poklademe pokrájenou klobásou a přikryjeme zelím.
Smetanu rozmícháme se solí a paprikou a nalijeme na zelí.
Pečeme 45 minut při 200°. Pečeme přikryté až před koncem pečení odkryjeme.

Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem.

Nejpopulárnější blogy receptůminibazar.sk