Hlavní strana      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 30.9.2005


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Sekaná

1 kg mletého masa
1 dl mléka
1 lžička mleté papriky
1 lžíce vegety (nemusí být)
1 - 2 lžičky grilovacího koření
      nahradíme: mletý kmin, nové koření
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 menší cibule
4 - 6 stroužků česneku
saturejka, bazalka, majoránka
strouhanka

Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, hladkou mouku, papriku, vegetu, grilovací koření, promícháme a necháme v lednici odležet asi 1 - 2 hodiny může být i do druhého dne. Potom přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, případně bazalku a saturejku. Dobře promícháme, podle potřeby dohustíme strouhankou a dosolíme. Uděláme šišku a obalíme ve strouhance. Do pekáče dáme na dno asi 1 cm vody, vložíme sekanou a při pečení podle potřeby podléváme. Pečeme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší nebo studené s chlebem.
Můžeme podávat s bramborem a dušeným zelím, třeba cuketovým.

Nejpopulárnější blogy receptů