Hlavní strana      Těstoviny      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 1.12.2006


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Těstoviny zapečené s mletým masem

40 dkg vepřového masa (plecko, bůček)
500 dkg těstovin
10 dkg slaniny
2 větší cibule
1 hrst sušených hub - namočíme ve vodě
1 pór
2 - 3 stroužky česneku
kečup
sůl, pepř
grilovací koření
pálivá paprika
hrášek
5 dkg tvrdého sýra - cihla
5 dkg nivy

Těstoviny dáme vařit ve větším množství osolené vody. Do vody je vkládáme až vře. Těstoviny zamícháme a vaříme asi 10 minut, než je scedíme, tak je raději ochutnáme.
Cibuli osmažíme na slanině, přidáme maso nakrájené na malinké kostičky nebo mleté, opečeme a až pustí šťávu osolíme, opepříme, dáme česnek, kečup, grilovací koření, kdo chce, špetku pálivé papriky a krátce podusíme. Potom přidáme houby i s vodou ve které byly namočeny, podlijeme trochu vodou a dusíme až je maso měkké. Přidáme nakrájený pórek, krátce provaříme, přidáme sterilovaný hrášek můžeme i s nálevem. Pozor, maso nesmí být moc řídké. Ochutíme, maso by mělo být výraznější chuti, protože těstoviny výraznou chuť utlumí. Nakonec smícháme s těstovinami.

Dáme do tukem vymazaného pekáče, zasypeme sýrem, který jsme nastrouhali a smíchali. Zapékáme krátce, až se rozpustí a začne zlátnout sýr.

 

Nejpopulárnější blogy receptů