Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Cibulová omáčka

1 velká cibule
3 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
sůl, pepř
může být i smetana

Na tuku nebo oleji lehce zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule začne zlátnout, zasypeme 3 - 4 lžícemi hladké mouky a uděláme tmavší jíšku, kterou rozředíme 1 litrem vývaru. Dobře provaříme. Kdo nemá rád v omáčce kousky cibule, přecedí nebo rozmixuje. Já necedím. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme zjemnit troškou smetany.

Podáváme s bramborem a vařeným masem. Většinou se dává hovězí maso, ale může být i krůtí, kuřecí nebo slepice.

Nejpopulárnější blogy receptů