Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.10.2004

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Fazolky na kyselo

1 sklenice sterilovaných fazolek ve sladkokyselém nálevu

2 lžíce hladké mouky
1 l mléka
1/4 l smetany na šlehání nebo smetany
1 cibule
sůl

Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na tuku, až začne zlátnout, tak zasypeme hladkou moukou a uděláme zásmažku. Za stálého míchání zalijeme lákem z fazolek a mlékem. Vaříme asi 10 minut, osolíme a pak vsypeme fazolky. Nakonec vlijeme smetanu, provaříme a dochutíme. Většinou jen dosolíme, protože omáčka je dostatečně nakyslá. Pokud je potřeba okyselíme octem.

Příloha: vařené brambory a vejce natvrdo.

Nejpopulárnější blogy receptů