Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 29.5.2007

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hořčicová omáčka

20 g másla
(2 lžíce nebo 2 kousky másla jako vlašské ořechy)
1 střední cibule
1 lžička krystalového cukru
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru vývaru
2 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř

Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout nasypeme cukr. Když se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme až má jíška krásnou zlatou barvu. Zalijeme vývarem a důkladně rozšleháme a necháme asi 15 - 20 minut vařit.
Omáčku přecedíme (není nutné), dáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme.

Podáváme k přírodnímu masu s hořčicí nebo vařenému masu s bramborem.

Nejpopulárnější blogy receptů