Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2003

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Špeková omáčka

20 dkg slaniny (špeku)
1 střední cibule
3 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru vývaru

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a škvarečky vyndáme. Do tuku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, přidáme mouku a uděláme zlatou zásmažku. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón a důkladně rozšleháme a necháme asi 15-20 minut vařit. Přidáme škvarečky a dosolíme.

Podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem nebo knedlíkem.

Nejpopulárnější blogy receptů