Hlavní strana     Polévky     Párty

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

Vloženo 2003

Aktualizováno :
21.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Hanácké chipsy

1 bochník staršího chleba
1 - 2 palice česneku
olej
sůl
voda

Chleba nakrájíme na plátky a potom na kostky. Lepší je odkrojit kůrky. Vysoký plech vymažeme trochu olejem a dáme na něj pokrájený chleba. V troubě při teplotě 200°C při občasném míchání pečeme asi 20 minut až zrůžoví.
Zatím si připravíme zálivku.
Do hrnku prolisujeme česnek - tak 1/4 hrnku, trochu osolíme, do poloviny hrnku zalijeme olejem a zbytek dolijeme vodou, promícháme.
Zálivku lžící pocákáme předpečený chleba a opatrně promícháme. Dáme péct a po 15 minutách opatrně promícháme a pečeme dál. Průběžně kontrolujeme jestli je chleba suchý, zda se voda odpařila.
Po vychladnutí dáme do uzavřené nádoby.

Výborné pohoštění nebo jako příloha k polévce.

recept od Jany Konečné