Hlavní strana     Párty

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

Vloženo 14.10.2004

Aktualizováno :
21.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Domácí šlehačka

125 g másla nejlépe výběrového
1/4 litru polotučného mléka
1 lžíce cukru

Mléko zahřejeme na teplotu 50 - 60 °C, přelijeme do mixéru, přidáme kvalitní máslo pokrájené na tenké plátky a lžíci cukru. Mixujeme asi 3 - 5 minut až do úplného rozplynutí másla v mléce. Necháme vychladit v lednici do druhého dne.

Šleháme opatrně aby se šlehačka nesrazila. Nesmí se šlehat v mixéru.