Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2003

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Bramboračka jemná

50 dkg brambor
25 dkg mrkve
1 velká cibule
1 lžíce másla
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř
4 lžíce zakysané smetany
150 g mraženého hrášku nebo malou konzervu sterilovaného

Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory a cibuli na kostičky. Vše orestujeme na másle, zalijeme vývarem, přidáme mražený hrášek a přivedeme k varu. Po 15 minutách malou část zeleniny vyjmeme. Polévku vaříme ještě 10 minut a potom ji rozmixujeme. Vrátíme zeleninu a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
Na talíři ozdobíme každou porci 1 lžící zakysané smetany a petrželkou.

Sterilovaný hrášek rozdělíme na 2 dávky. První dáme do polévky před mixováním a druhou dáme s ostatní zeleninou.

   časopis Vlasta