Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 24.4.2010

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Bramboráková polévka

2 l masového vývaru může být i z kostky
1 menší cibule
1 menší mrkev
3 brambory
1 vajíčko
4 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
mletý pepř
majoránka

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na tuk restovat, potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou s kostku bujonu. Přivedeme k varu. Do polévky zavaříme těsto na bramboráky.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do nastrouhaných brambor přidáme trochu mléka, vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a tolik hladké mouky, aby vznikla hustší směs. Do polévky vykrajujeme lžící noky. Nezavaříme všechno těsto, necháme si tak na jeden bramborák.
Noky se nám částečně rozvaří, vznikne hustší polévka s občasnými nočky. Ze zbylého těsta usmažíme bramborák, který nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky před koncem varu.

  recept z Česká hospodyňka