Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Červená fazolová polévka

300g bílých fazolí
250g anglické slaniny
1 cibule
1/2 lžičky sladké papriky
mrkev, petržel, celer
sůl, pepř
1 masox
1 konzerva rajčatového protlaku
cukr
4 párky
petrželka

Fazole přes noc namočíme ve 2 litrech vody a pak je spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Po hodině přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu, sůl, pepř, papriku, masox, rajčatový protlak a trochu cukru. Vaříme 10 - 20 minut. Pak vložíme párky a vaříme ještě 20 minut. Vyjmeme slaninu a párky, obojí nakrájíme  a vrátíme do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou.
Nakonec dáme nasekanou petrželku.

Rychlá varianta
Místo fazolí použijeme konzervu sterilovaných fazolí ve slaném nálevu.
Dáme vařit slaninu, cibuli, zeleninu a vše ostatní i párky. Vaříme 20 minut, vyjmeme párky a slaninu, nakrájené vrátíme do polévky, dáme fazole i s nálevem, krátce provaříme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Nakonec dáme nasekanou petrželku.

Německá kuchyně - Ateliér Květen