Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.6.2013

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Cibulačka

2 l masového vývaru může být i z kostky
3 větší cibule
sádlo nebo olej
libeček
pažitka
sůl
mletý pepř
chlebové krutóny

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. Na rozehřátý tuk dáme cibuli a smažíme až je mírně zlatá. Zalijeme vývarem, vložíme snítku libečku a 5 minut vaříme. Vyjmeme libeček. Podle potřeby osolíme a dochutíme pepřem. Po vypnutí vložíme nakrájenou pažitku nebo kadeřavou petrželku. Na stůl dáme misku s chlebovými krutóny a každý si dá do polévky sám.

Uděláme jednoduché krutóny. Kdo nechce na tuku opeče chleba v topinkovači nebo na sucho na pánvi, nebo uděláme topinku na tuku. Opečený chléb nakrájíme na kostičky.