Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.2.2011

Aktualizováno :
14.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Dršťková z kuřecích žaludků

500 g kuřecích žaludků
1 větší cibule
20 g mletá paprika
60 g sádlo
česnek dle chuti
50 g kečupu
50 g hladká mouka
kmín, pepř
sůl
majoránka dle chuti
 

Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Můžeme vařit se zeleninou, kouskem cibule a stroužkem česneku. Žaludky uvaříme doměkka a scedíme vývar a žaludky.
Mezi tím na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibulku do středně hnědého odstínu, zasypeme hladkou moukou a uděláme světlou jíšku, přidáme drcený kmín, papriku a lžíci kečupu. Zalijeme vývarem ze žaludků, pečlivě rozmícháme a provaříme aspoň 10 minut.
Žaludky nakrájíme na proužky a vložíme do polévky. Vaříme ještě aspoň 15 minut. Před koncem varu polévku dochutíme majoránkou, česnekem a případně dosolíme. Vše společně ještě krátce provaříme.
Při servírování můžeme ozdobit snítkou čerstvé majoránky nebo dobromysli.