Hlavní strana      Polévky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 23.2.2010

Aktualizováno :
02.01.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Dýňová polévka

1 kg dýně
6 stroužků česneku
1 cibule
1 l vývaru
sůl, pepř
zakysaná smetana
krutony z rohlíku

Dýni rozkrojíme, zbavíme jadřinců, oloupeme, nakrájíme na kostičky a s oloupanými stroužky česneku dáme na vymaštěný plech nebo pečící papír. Pečeme až začne dýně zlátnout.
V polévkovém hrnci na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pečenou dýni s česnekem, krátce orestujeme a zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme až je dýně měkká a potom rozmixujeme. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme - sůl, pepř. Na talíři dáme do středu talíře lžíci zakysané smetany nebo krutony nebo můžeme dát obojí.

recept od Evy