Hlavní strana Polévky |
Vloženo 9.5.2011 |
|
Hovězí vývar
75 dkg hovězí žebra, přední hovězí
Maso s kostí dobře opereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody studené vody,
osolíme, dáme kuličky pepře, oloupaný česnek,
cibuli kterou jsme zbavili vnější slupky, ale ne úplně oloupanou, hnědá
slupka dodá polévce pěkně nazlátlou barvu. Vaříme 2 hodiny mírným varem, potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme
ještě 1/2 až 1 hodinu. Potom vývar přecedíme.
Do vývaru můžeme vložit nakrájené žampiony, nebo hrášek a krátce povaříme.
Do vývaru přidáme nakrájíme uvařenou zeleninu (já dávám pouze mrkev) a
nějakou vložku nebo zavářku jako nudle, játrové knedlíčky, celestinské
nudle nebo svítek. Pokud jako zavářku použijeme těstoviny, které nejsou domácí, nikdy je nevaříme ve vývaru a vždy je servírujeme zvlášť - v opačném případě nám nabobtnají a navíc polévku nevzhledně zakalí. Hovězí maso z polévky dáme třeba k cibulové, špekové, rajské nebo okurkové omáčce. Já ho mám ráda se šťouchanými brambory. |
||
|