Hlavní strana        Pomazánky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 1.10.2012

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Tvarůžková pomazánka

1 pomazánkové máslo
1 kulaté tvarůžky - větší balení
1 menší cibule, může být i s natí
1/2 červené papriky
mletá paprika
sůl, pepř
pažitka
trocha piva nebo majonéza

Pomazánkové máslo (použijeme-li pažitkové či bylinkové můžeme dát míň pažitky či zcela vynechat a nahradit zelenou částí jarní cibulky) smícháme s tvarůžky, které jsme nakrájeli na malé kousíčky – kostičky zhruba 5×5 milimetrů. Přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, jarní cibulku nakrájíme i s natí. Přidáme hrst najemno nakrájené pažitky, trochu červené mleté papriky a půl najemno nakrájené papriky nebo kapie. Vše dobře promícháme. Nakonec opatrně zředíme pivem, tak 3–4 plné lžíce pro vytvoření té správné chuti a roztíravosti, ředíme opatrně, abychom pomazánku nenaředili moc. Zbytek piva vypijte. Pokud nemáte pivo, přidejte trochu majonézy nebo tatarské omáčky, aby pomazánka nebyla tak tuhá a dala se pohodlně mazat na chleba. Pomazánku nechte (nejlépe přes noc) uležet v chladničce.

Mažeme na pečivo a zdobíme podle vlastní chuti.

Nejpopulárnější blogy receptůRecept z http://magazin.softimage.cz