![]() |
||
Hlavní strana Pomazánky |
Vloženo 1.10.2012 |
|
Tvarůžková pomazánka
1 pomazánkové máslo Pomazánkové máslo (použijeme-li pažitkové či bylinkové můžeme dát míň pažitky či zcela vynechat a nahradit zelenou částí jarní cibulky) smícháme s tvarůžky, které jsme nakrájeli na malé kousíčky – kostičky zhruba 5×5 milimetrů. Přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, jarní cibulku nakrájíme i s natí. Přidáme hrst najemno nakrájené pažitky, trochu červené mleté papriky a půl najemno nakrájené papriky nebo kapie. Vše dobře promícháme. Nakonec opatrně zředíme pivem, tak 3–4 plné lžíce pro vytvoření té správné chuti a roztíravosti, ředíme opatrně, abychom pomazánku nenaředili moc. Zbytek piva vypijte. Pokud nemáte pivo, přidejte trochu majonézy nebo tatarské omáčky, aby pomazánka nebyla tak tuhá a dala se pohodlně mazat na chleba. Pomazánku nechte (nejlépe přes noc) uležet v chladničce. Mažeme na pečivo a zdobíme podle vlastní chuti. |
||
|