Hlavní strana        Zelenina        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.4.2011

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Červené zelí

500 g červeného kysaného zelí
sádlo nebo olej
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl, drcený kmín
3 - 5 lžic krystalového cukru
ocet podle chuti

Ustřihneme roh sáčku a do hrníčku vymačkáme vodu ze zelí. Vymačkané zelí vyndáme ze sáčku a na prkýnku ho překrájíme, aby tam nebyly velké kusy. Na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, až začne zlátnout, posypeme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku.
Potom vmícháme zelí, mírně podlijeme vodou, přidáme kmín, sůl, cukr a za častého promíchání dusíme doměkka asi tak 15-20 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
Cukr dáme podle vlastní chuti. Kdo má rád kyselé nemusí sladit nebo dát jen jednu lžíci na zvýraznění chuti. Pokud se nám zdá zelí málo kyselé, podlíváme vodou vymačkanou ze zelí.

Červené zelí je výborné k pečené huse nebo kačeně, hodí se i k bramborovým knedlíkům plněným uzeným masem.
 

Nejpopulárnější blogy receptů