Hlavní strana        Zelenina        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.7.2008

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Cuketa se zakysanou smetanou

1 cuketa asi 40 dkg nebo tykev (dýně)
1 cibule
1/2 lžičky sušené bazalky
1 lžička cukru
sůl
1 zakysaná smetana
olej

Mladou cuketu neloupeme jen opláchneme, pokud má cuketa tuhou slupku, tak ji musíme oloupat. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na tuku, až začne zlátnout přidáme cuketu, osmahneme, osolíme, ochutíme bazalkou, přidáme lžičku cukru, mírně podlijeme vodou a 15 minut dusíme. Podlijeme velmi opatrně, záleží na tom, kolik vody pustí cuketa.
Do hotového pokrmu vmícháme zakysanou smetanu a případně dosolíme.

Podáváme s bramborem nebo jako přílohu k pečenému nebo vařenému masu.

Nejpopulárnější blogy receptů  Česká kuchařka bezmasá