Hlavní strana        Zelenina        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 5.8.2005

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Cuketové zelí

cuketa
1 cibule
1-2 lžíce hladké mouky
kmín drcený
sůl
1 lžíce krystalového cukru
ocet
olej

Velkou cuketu oloupeme, malou opláchneme. Cuketu nahrubo nastrouháme a osolíme aby pustila vodu. Cibuli najemno nakrájíme, dáme na rozehřátý tuk a až začne zlátnout, přidáme 1-2 lžíce mouky (podle množství cukety) a 1 lžíci cukru, uděláme jíšku. K jíšce dáme cuketu i s vodou, kterou pustila, trošku kmínu a pořádně promícháme, aby jíška neudělala žmolky. Mícháme a pokud cuketa pustila málo vody, trochu podlijeme. Dusíme asi 10 - 15 minut. Musíme občas míchat, aby se zelí nepřipálilo. Nakonec dochutíme octem a případně dosolíme.

Pokud máme kedlubnu, můžeme ji přidat k cuketě. Zelí dostane trošku jinou chuť a je výborné.

Jíšku můžeme udělat na slanině.

Nejpopulárnější blogy receptů