Hlavní strana        Zelenina        Přílohy

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.1.2013

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Dušená jablka s cibulí

5 jablek
2 velké cibule
máslo, olivový olej
sůl, pepř
1 kávová lžička krystalového cukru
2 stroužky česneku
citrónová šťáva

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půl, ještě rozkrojíme na půl a nakrájíme tenké obloučky. Jablko oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec, ještě rozpůlíme a nakrájíme tenké obloučky. V kastrolu rozpustíme máslo s troškou olivového oleje. Na rozehřátý tuk dáme restovat cibuli, až je sklovitá zasypeme trochou cukru a osolíme. Potom přidáme nakrájená jablka, zakápneme troškou citrónové šťávy a restujeme. Můžeme podlít troškou vývaru nebo bílým vínem. Až jsou jablka měkká přidáme prolisovaný česnek, opepříme a ještě chvilku dusíme.

Podáváme k pečenému kuřeti, nebo jinému pečenému masu.

Nejpopulárnější blogy receptů