Hlavní strana      Ryby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 25.10.2004

Aktualizováno :
21.02.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Kapr pečený na bramborách s jogurtem

4 porce kapra
1 kg brambor
sůl, pepř
mletý kmín
citrónová šťáva
150 g jogurtu nebo 100 g zakysané smetany
200 g nastrouhaného tvrdého sýra
olej

Napřed kapra pokapeme citronem, osolíme a necháme proležet. Do tukem vymazaného pekáče nebo zapékací misky naskládáme na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme drceným nebo mletým kmínem. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem. Dáme do dost vyhřáté trouby a pečeme 25 minut.
Potom na brambory naskládáme porce kapra masitou částí nahoru. Pečeme zakryté asi 10 minut. Nakonec přelijeme jogurtem s nastrouhaným sýrem.
Pečeme odkryté 15 - 20 minut, až je na povrchu zlatá kůrčička.