Hlavní strana      Ryby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 1.2.2008

Aktualizováno :
21.02.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Kapr pečený na cibuli a paprice

4 porce kapra
sůl, pepř
citrónová šťáva
hladká mouka
mletá paprika, drcený kmín
4 plátky slaniny
2 velké cibule
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
olej
kari koření
5 dkg nastrouhaného tvrdého sýra
5 dkg nastrouhané nivy
4 plátky másla

Napřed kapra pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme proležet.
Mouku smícháme s paprikou a kmínem ve směsi obalíme porce kapra.
Slaninu dáme na pánev, opékáme ji tak dlouho, až pustí tuk a začne zlátnout, potom ji vyndáme a tukem polijeme porce kapra. Na pánev přilijeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na proužky, krátce orestujeme a přidáme na jemné proužky nakrájenou papriku. Cibuli s paprikou opékáme, až se začne cibule zbarvovat přidáme nakrájený česnek a jen krátce orestujeme.
Do pekáče rozložíme 1/3 orestované směsi, na to položíme porce kapra, které trošku posypeme kari kořením, na každou porci dáme plátek slaniny a nakonec vše zakryjeme zbylou směsí. Dáme na 15 minut péct do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C. Zatím si nastrouháme sýry a smícháme je. Pekáč vytáhneme z trouby, posypeme sýrem a poklademe plátky másla. Pečeme až se sýr roztaví a začne zlátnout.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.