Hlavní strana      Ryby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 10.03.2010

Aktualizováno :
22.02.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Kapr pečený na cibuli a slanině

4 porce kapra
sůl
koření na ryby
citrónová šťáva
15 dkg anglické slaniny
2 velké cibule

Osušené porce kapra osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče, můžeme přidat i pár plátků žampiónů. Odložíme si 4 plátky slaniny a ostatní nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, promícháme a osolíme. Na cibuli položíme porce kapra kůží nahoru, posypeme kořením na ryby, pokud nemáme stačí drcený kmín a pepř. Na každou porci dáme plátek slaniny. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, odkryjeme pečeme ještě asi 10 minut až je slanina křupavá.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.