![]() |
||
Hlavní strana Ryby |
Vloženo 10.03.2010 |
|
Kapr pečený na cibuli a slanině![]()
4 porce kapra Osušené porce kapra osolíme, pokapeme citrónem a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Cibuli nakrájíme na obloučky, dáme ji do pekáče, můžeme přidat i pár plátků žampiónů. Odložíme si 4 plátky slaniny a ostatní nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, promícháme a osolíme. Na cibuli položíme porce kapra kůží nahoru, posypeme kořením na ryby, pokud nemáme stačí drcený kmín a pepř. Na každou porci dáme plátek slaniny. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, odkryjeme pečeme ještě asi 10 minut až je slanina křupavá. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
|
||
|