Hlavní strana      Ryby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.02.2009

Aktualizováno :
22.02.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Kapr pečený na houbách a zelenině

4 porce kapra
sůl, pepř
polohrubá mouka
mletá paprika
1 plátek slaniny
2 velké cibule
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
2 stroužky česneku
dušené houby
4 plátky másla

Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky s paprikou. Pekáč vytřeme plátkem slaniny a necháme ho v pekáči. Na dno pekáče rozložíme pokrájenou cibuli a papriku, na to dáme podušené houby s pokrájeným česnekem a nahoru položíme obalené porce ryby kůží nahoru. Na každou porci dáme kousek másla. Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný. Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.