Hlavní strana        Saláty

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 25.5.2005

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Jarní salátový koktejl

hlávkový salát
2 lžíce majonézy
2 lžíce kečupu
1 lžíce smetany
1 lžička plnotučné hořčice a octa
3 vejce - natvrdo uvařená
sůl, pepř

Hlávkový salát opláchneme a osušíme potřásáním v čisté utěrce. Nakrájíme ho na tenké nudličky, které aranžujeme do širokých sklenic na šampaňské nebo do skleněných misek na kompot. Vejce uvařená natvrdo posekáme na drobné kousky a posypeme jimi salát v miskách. Smícháme majonézu, kečup, hořčici, ocet, smetanu, sůl a trochu pepře. Touto omáčkou zalijeme salát v miskách.

Před podáváním vychladíme v ledničce.
Jarní koktejl si každý zamíchá sám.

Varianta II.
Do zálivky nedám ocet a přidám trošku jemně nakrájené cibule.

Nejpopulárnější blogy receptůFrancouzská kuchyně