Hlavní strana      Skopové

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 31.5.2009

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Pečená jehněčí plec

Jehněčí plec s kostí - celá přední noha
5 stroužků česneku
slanina
sůl, pepř, koření na zvěřinu
mletá skořice
citrón
1 cibule
olej
2 malé lžičky hladké mouky

Maso důkladně odblaníme a očistíme od tuku. Ze slaniny uděláme klínky, kterými prošpikujeme maso. Maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, dáme na pekáč, pokapeme citrónem a dáme do chladna odpočinout, nejlépe do druhého dne.
Před pečením opatrně posypeme mletou skořicí. V pekáči rozehřejeme trošku oleje nebo sádla a maso na něm orestujeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli, trošku podlijeme a dáme přikryté péct. Maso během pečení obrátíme a případně podlijeme. Po hodině, odkryjeme a pečeme. Ke konci pečení přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě nejmíň 15 minut.
Dobře se peče v remosce.

Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo k masu dáme fazole v rajské omáčce a chleba.

Nejpopulárnější blogy receptů