Hlavní strana     Bezmasá jídla     Sladká jídla

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.2.2007

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Grejcárky

mléko
1 vejce
hladká mouka
sůl
cukr krupice nebo krystal
máslo

Do misky nebo kastrolku dáme mléko, špetku soli a celé vejce. Rozšleháme a postupně zašleháme hladkou mouku. Uděláme těsto jako na palačinky a raději řidší.
Na grejcárky je nejlepší teflonový lívanečník.
Na rozehřátý lívanečník bez tuku nalijeme těsto a lívanečky opečeme z obou stran dozlatova. Pokud děláme na teflonové pánvi, nemůže být těsto moc řídké. Na pánev nalijeme těsto do průměru 10 cm a opečeme z obou stran.
Grejcáreky na talíři klademe na sebe do komínku, na každý dáme kousek másla a posypeme cukrem. Nakonec komínek otočíme a jíme.

Máslo s cukrem krásně vsákne do těsta a je to výborný.
Do cukru můžeme zamíchat vanilkový cukr.

Nejpopulárnější blogy receptůfazolkář VIGO