Hlavní strana     Bezmasá jídla     Sladká jídla

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2.10.2012

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Jablkové knedlíky

4 středně velká jablka
hrubá mouka
sůl
máslo
moučkový cukr
perník nebo skořice, čokoláda, osmažená strouhanka

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka smícháme s hrubou moukou a přidáme špetku soli, mouky dáme tolik, aby těsto příliš nelepilo, když je dobře udělané, není tvrdé, ale zároveň se dá krásně tvarovat aniž by zůstávalo na rukách.
Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, asi jako pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme je do vroucí vody do které dáme špetku soli a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi po 3-5 minut co vyplavou.
Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, s cukrem a skořicí, perníkem, mákem, kysanou smetanou, posypané osmaženou strouhankou, s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem. Nakonec je hojně polijeme máslem.

Nejpopulárnější blogy receptůrecept z Mimibazar.cz