Hlavní strana     Vánoce

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Pařížské rohlíčky

Těsto na rohlíčky:
28 dkg mletých ořechů
30 dkg cukru
2 vejce
trochu hladké mouky a trochu strouhanky

Nádivka:
3 dkg másla
3 dkg hrubé mouky
uděláme světlou jíšku a do ní nalijeme
1/4 l mléka
uvaříme kaši a necháme vychladnout.

Krém
15 dkg másla
15 dkg cukru
nádivka
kakao
Máslo s cukrem utřeme a opatrně vmícháme nádivku a kakao.

Poleva:
čokoláda na vaření a 100% tuk.

Ze surovin vytvoříme těsto, pozor je velmi křehké, rozválíme a vykrájíme rohlíčky.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při nižší teplotě. Teplé je sundáme z plechu a necháme zchladnout.
Koupila jsem malé formičky rohlíčků a vyzkoušela. Vypadaly bezvadně.

Na studené rohlíčky pytlíkem ozdobně nastříkáme krém a dáme do chladna ztuhnout. Připravíme si polevu, pozor nesmí být moc horká a namáčíme do ní vychlazené rohlíčky.

Nejpopulárnější blogy receptůrecept od sestry Hany