Hlavní strana     Vánoce

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Medové perníčky

80 dkg hladké mouky
15 dkg másla (Hera)
1 kávová lžička skořice
1 kávová lžička kakaa
4 vejce
28 dkg mletého cukru (moučka)
4 lžíce rozpuštěného vlahého medu
2 kávové lžičky jedlé sody
14 tlučených hřebíčků
2 lžičky anýzu
Poleva:
1 bílek, 12 – 15 dkg práškového cukru a citrónová šťáva.

Vejce, cukr a tuk utřeme, vmícháme vlažný med a potom přidáme mouku s kořením a sodu. Na vále vypracujeme těsto, mouky lze přidat až do hustoty, aby se těsto neroztékalo. Vyválíme asi na 3-5 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme je na vymazaném a moukou vysypaném plechu nebo na pečícím papíře ve středně horké troubě. Po upečení perníčky necháme chvíli na plechu a potom potřeme rozšlehaným vejcem s troškou vody, tím získají lesklý povrch.

Při zdobení se ušlehanou polevu zakrýváme mokrou utěrkou, aby nevysychala a dalo se s ní dobře pracovat.

Pro kamarády dělám perníková Pf.
Perníčky není nutno dělat dlouho dopředu, jsou hned křehké.

Nejpopulárnější blogy receptů