Hlavní strana     Vánoce

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.12.2004

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Sněhové pusinky

5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na
1 bílek 5-7 dkg cukru

I. varianta
Dobře našleháme sníh, pak do něj všleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky, kolečka nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než pečeme.

II. varianta
V kotlíku nebo hrnci ušleháme bílky nepříliš do tuha. Jakmile se tvoří za metlou špička, je sníh hotov. Pak do něho zvolna zašleháme cukr a nádobu vložíme do většího hrnce s vařící vodou a šleháme, až se hmota stane tvárnou. Nádobu se sněhovinou přendáme do chladné lázně a šleháme do vychladnutí. Sněhovinu dáme do sáčku s trubičkou a stříkáme na plech pomaštěný nebo vyložený pečícím papírem tvary. Pečeme při mírné teplotě, spíš sušíme, aby zůstaly bílé.

Pusinky můžeme potom máčet celé nebo jen kouskem v čokoládě.

Nejpopulárnější blogy receptů