Hlavní strana     Vánoce

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Vanilkové rohlíčky

37 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
10 dkg mletých vlašských ořechů
      (pro lepší chuť trochu lískových ořechů)
10 dkg másla
10 dkg vepřového sádla
1 vejce
1 kávová lžička prášku do pečiva

Ze surovin vypracujeme těsto, které je dobře nechat v lednici do druhého dne odpočinout. Druhý den můžeme péct. Můžeme je dělat pomocí masového strojku, na který se nasadil nadstavec s tvary. Kdo takový nemá, vyválí z těsta dlouhý váleček a ten nakrájí na stejné kousky a rukou dělá malé rohlíčky, nebo je peče ve formičkách rohlíčků. Rohlíčky klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme zhruba 15 minut v předem vyhřáté troubě na 170-180°C dorůžova.
Po upečení je ještě teplé obalujeme v cukru s vanilkou nebo vanilkovým cukrem.

Na fotografii jsou rohlíčky dělané masovým strojkem a pečené ve formičce.

Nejpopulárnější blogy receptůstarý recept po babičce Karolínce