Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.2.2009

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Česneková kapsa

4 plátky vepřové kotlety, krkovice nebo kýta
sůl, pepř
4 větší stroužky česneku
majoránka
4 plátky anglické slaniny
niva nebo hermelín
1 větší cibule
hladká mouka
tuk

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a trochu posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme nivu nebo hermelín a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme, okraje sklepneme a zajistíme třeba párátkem. Kapsy obalíme v hladké mouce. Opečeme na oleji z obou stran dozlatova, vyjmeme, do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a necháme chvíli orestovat, pak přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a pomalu dusíme doměkka.
Můžeme přikryté dusit v troubě, během dušení maso obrátíme a ke konci pečeme chvíli odkryté.

Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.

recept od Renaty Sobotkové