Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 9.10.2006

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Gurmánské řízky

4 vepřové řízky (kotleta, krkovice, kýta)
plnotučná hořčice
mletý pepř
sůl
100 g uzeného sýra
2 vejce
mléko
hladká mouka
strouhanka

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na talíř si nachystáme hladkou mouku, maso potřeme hořčicí a namazanou stranou položíme na mouku, potřeme druhou stranu a maso otočíme, tím máme plátek obalený v mouce.
Z nastrouhaného uzeného sýra, vejce a trochy mléka uděláme těstíčko, nesmí být moc řídké. Plátek namočíme v těstíčku, které ve vrstvě přilne k masu a obalíme ve strouhance.
Pokud nemáme ideální hustotu a nedrží na mase. Nemusíme zoufat. Maso dáme do těstíčka, otočíme ho v něm, aby se navlhčil, necháme ho ležet v těstíčku a lžičkou dáme trochu těstíčka nahoru a rozetřeme, potřenou stranou přendáme do strouhanky a totéž uděláme s druhou stranou plátku masa, potom obalíme i druhou stranu ve strouhance. Smažíme pomalu ve větším množství tuku.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Nejpopulárnější blogy receptů Helenčina sbírka receptů