Hlavní strana Vepřové maso |
Vloženo 1.10.2003 |
Hanácká čína - vycházím z receptu na Šuei-ču-žou
400g vepřového masa - může být i kuřecí, krůtí Maso nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké a 5-6 cm dlouhé. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem (1 lžíci) a solí já přidávám trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, když je ze všech stran orestované, můžeme ochutnat, jestli je měkké, přidáme na pánev cibuli, papriku nakrájenou na proužky a nakrájený česnek, krátce orestujeme. Potom přidáme na nudličky nakrájené zelí - je lepší spařit, pór a houby,pokud jsme použili sušené, tak je předem namočíme ve vlažné vodě a dáme je do pánve i s tou vodou. Zalijeme vývarem s vínem ve kterém jsme si rozmíchali 1 lžíci máčeného škrobu, zázvor, chilli, sojovou omáčku, glutasol (pokud nemáme použijeme vegetu) a podusíme, v případě potřeby podlijeme vínem. Když je zelí měkké, dochutíme sojovou omáčkou. Podáváme s rýží. | |