Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 1.10.2003

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
   

NAVRCHOLU.cz

Hanácká čína - vycházím z receptu na Šuei-ču-žou

400g vepřového masa - může být i kuřecí, krůtí
1 vejce
2 lžíce máčeného škrobu - Solamyl
100g hlávkového zelí -
někdy používám čínské zelí
100g špenátu - nedávám použiji houby
1 čerstvou papriku
1 cibule a pór
2 stroužky česneku

1 šálek vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing - používám domácí ovocné víno,ale nesmí být moc sladké
půl lžičky wei-su - glutasol
půl lžičky chilli
špetka zázvoru
olej, sůl

Maso nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké a 5-6 cm dlouhé. Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem (1 lžíci) a solí já přidávám trochu sójové omáčky. Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, když je ze všech stran orestované, můžeme ochutnat, jestli je měkké, přidáme na pánev cibuli, papriku nakrájenou na proužky a nakrájený česnek, krátce orestujeme. Potom přidáme na nudličky nakrájené zelí - je lepší spařit,  pór a houby,pokud jsme použili sušené, tak je předem namočíme ve vlažné vodě a dáme je do pánve i s tou vodou. Zalijeme vývarem s vínem ve kterém jsme si rozmíchali 1 lžíci máčeného škrobu, zázvor, chilli, sojovou omáčku, glutasol (pokud nemáme použijeme vegetu) a podusíme, v případě potřeby podlijeme vínem.  Když je zelí měkké, dochutíme sojovou omáčkou.

Podáváme s rýží.

Nejpopulárnější blogy receptů Čínská kuchařka