Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 13.4.2004

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
   

NAVRCHOLU.cz

Hanácký biftek

4 plátky vepřové krkovice
sůl, pepř
grilovací koření
troška chilli omáčky
150 g šunkového salámu
150 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
1 sklenice zeleninového leča (bez klobásky)
300 g tvrdého sýra
1 šlehačka
tuk

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme chilli omáčkou. Dle chuti můžeme posypat grilovacím kořením. Maso poklademe na vymazaný pekáč a na každý z nich položíme 3 kolečka salámu a 3 plátky anglické slaniny. Takto připravené maso zalijeme lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C necháme asi 50 minut dozlatova péci. Během pečení s pokrmem nic neděláme.

Příloha: opékané brambory, rýže, bramborová kaše, hranolky.

 Prima vařečka