![]() |
||
Hlavní strana Jídla z brambor Vepřové maso |
Vloženo 19.2.2008 |
|
Irský hrnec![]()
60 dkg vepřového Vše nakrájíme, brambory, cibuli a mrkev na plátky, maso a česnek na kostičky. Hrnec nebo remosku vymažeme tukem a vrstvíme suroviny. Vrstva brambor osolíme a posypeme tymiánem, vrstva cibule, vrstva masa osolíme, posypeme nakrájeným česnekem a bobkovým listem, vrstva pokrájené mrkve, vrstva brambor, vrstva cibule atd. končí se brambory. Solíme opatrně, protože vývar je také slaný. Nakonec vše přelijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a pomalounku pečeme. V remosce pečeme 2,5 až 3 hodiny. Tekutina by měla být skoro všechna odpařena. V Irsku dělají z jehněčího masa.
| ||