Hlavní strana      Jídla z brambor      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.2.2008

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
   

NAVRCHOLU.cz

Irský hrnec

60 dkg vepřového
60 dkg brambor
2 velké mrkve
2 velké cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
tymián
drcený bobkový list
1 lžíci sádla nebo jiný tuk
6 šálků masového vývaru (bujónu)

Vše nakrájíme, brambory, cibuli a mrkev na plátky, maso a česnek na kostičky. Hrnec nebo remosku vymažeme tukem a vrstvíme suroviny. Vrstva brambor osolíme a posypeme tymiánem, vrstva cibule, vrstva masa osolíme, posypeme nakrájeným česnekem a bobkovým listem, vrstva pokrájené mrkve, vrstva brambor, vrstva cibule atd. končí se brambory. Solíme opatrně, protože vývar je také slaný. Nakonec vše přelijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a pomalounku pečeme. V remosce pečeme 2,5 až 3 hodiny. Tekutina by měla být skoro všechna odpařena.

V Irsku dělají z jehněčího masa.