Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 21.6.2017

Aktualizováno :
21.06.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Maďarské pikantní plátky - vepřové

4 vepřové kotlety
pepř
česnek
sůl
mléko
1 lžíci papriky
10 lžic polohrubé mouky
tymián
olej

Plátky musí být silné asi 0,5 cm, lehce je naklepte, opepřete, osolte. Silně potřete česnekem utřeným se solí. Položte do misky a zalijte mlékem. Nechte v ledničce proležet do druhého dne. Potom maso usušte ubrouskem a na tácku si smíchejte polohrubou mouku se sladkou paprikou a ještě přidejte špetku tymiánu. V této směsi plátky masa obalte. Na rozpáleném oleji stačí opéct každou stranu 3 minuty.
Maso je velmi křehké díky tomu, že bylo naložené v mléce.

Příloha: vařené brambory, bramborová kaše nebo máslové brambory.