Hlavní strana      Vepřové maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 10.3.2010


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Moravský vrabec

60 dkg libového bůčku ne vepřové plece
sůl, kmín
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky

Maso opláchneme a nakrájíme na větší kousky - 2 kousky na porci. Maso vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a drobně nakrájený česnek, podlijeme trochou vody a přikryté dáme péct. Během pečení maso obrátíme, přeléváme je vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou. Pečeme až je maso měkké. Ke konci pečení podlijeme vodou s moukou (mouku ve vodě rozšleháme, aby nebyly žmolky) a odkryté pečeme aspoň 20 minut, aby se povařila mouka.

Podáváme s knedlíkem nejlépe bramborovým a zelím nebo špenátem.

Nejpopulárnější blogy receptů Prima vařečka