Hlavní strana        Vnitřnosti

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.7.2005

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Vepřové jazyky na smetaně - na divoko

3 vepřové jazyky
1 cibule
bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř
1 mrkev
kousek celeru
1/4 l smetany
40 g hladké mouky
citrón nebo ocet
sůl

Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody se zeleninou,  cibulí a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vývar scedíme, zahustíme smetanovou zálivkou (ve smetaně dobře rozmícháme mouku) a provaříme. Omáčku můžeme zahustit částečně cibulovou jíškou, částečně zálivkou a povařenou omáčku ještě zjemníme smetanou.
Omáčku okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, aby měla navinulou chuť a dosolíme.

Jazyk podáváme přelitý omáčkou a s houskovým knedlíkem.
Omáčka svou chutí připomíná plíčky na smetaně.

Podobně vaří jazyky Anuše Kejřová ve své Úsporné kuchařce - jazyk na divoko.
 

Nejpopulárnější blogy receptůTak je vařila moje babička Karolínka