Hlavní strana        Vnitřnosti

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 6.10.2005

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Srdce na slanině

750 g vepřového nebo hovězího srdce
50 g slaniny
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl, kmín, pepř

Srdce očistíme, zbavíme žil a blan, rozkrojíme na polovinu, pořádně vypláchneme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno.
V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu a na ni osmahneme cibuli. Vložíme srdce a opečeme, osolíme, opepříme, dáme trošku drceného kmínu, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 45 minut.
V kastrolu uděláme na trošce tuku z mouky zásmažku. Do Kastrolu se zásmažkou nalijeme podušené srdce z tlakového hrnce, promícháme, aby nevznikly žmolky a podle potřeby naředíme vodou. Provaříme a dosolíme.

Podáváme s rýží.

Nejpopulárnější blogy receptů