Hlavní strana        Vnitřnosti

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2.11.2006

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Staropražská játra

400 g kuřecích jater
mletá paprika sladká a může být i pálivá
hladká mouka
4-6 středních cibulí
malá plechovka sterilovaných žampiónů
sůl, pepř

Drůbeží játra opláchneme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater. Játra prudce opečeme po obou stranách (asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony (bez vody), osolíme a trošku opepříme. Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty.
Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce.

Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky, šťouchanicí nebo s chlebem.

Nejpopulárnější blogy receptů