Hlavní strana        Vnitřnosti

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Zadělávané drůbeží žaludky v tlakovém hrnci

750 g drůbežích žaludků (používám krůtí)
mrkev, petržel a kousek celeru
4 kuličky pepře
100 g tuku
1 větší cibule
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
česnek
majoránka

Žaludky dáme do vařící osolené vody vařit společně se zeleninou, stroužkem česneku, kouskem cibule a celým pepřem. Žaludky uvaříme do měkka. Než se uvaří uděláme si cibulovou jíšku - drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme hladkou moukou a upražíme dožluta. Jíšku zředíme vývarem ze žaludků a dobře provaříme. Do omáčky vložíme pokrájené žaludky, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Omáčka má mít chuť po majoránce a česneku.

Podáváme s rýží.

Nejpopulárnější blogy receptůTak je vařila babička Karolínka