Hlavní strana      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 31.8.2010

Aktualizováno :
26.09.2017

Ajina kuchařka
© 2001
  

NAVRCHOLU.cz

Čaj z černých jeřabin - aronie

1 kg černých jeřabin - aronie (2 litry)
1 litr bílého vína, může být krabicové
1 kg krystalového cukru
125 ml rumu

Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, část jeřabin můžeme pomačkat, přidáme kilo cukru a zalijeme vínem. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Po vypnutí přilijeme rum. Plníme do čistých sklenic, po uzavření sklenice otočíme, nezavařujeme.

Do 0,5 litrového hrnku dáme 2 lžíce čaje, kolečko citrónu a zalijeme horkou vodou. Pijeme teplé, jeřabiny sníme, jsou výborné.

    recept od Hany Kvapilové