Hlavní strana      Houby      Pomazánky      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 1.10.2007

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Houbová pomazánka

1 kg očištěných nakrájených hub - směs
1/2 kg cibule
1 červená paprika
1 palice česneku
2 dl oleje
sůl, drcený kmín
1 rajčatový protlak
1 větší kečup
2 lžíce sojové omáčky
1 lžičku chilli
mletý pepř
vegeta

75 dkg nakrájených hub osolíme a dáme  do hrnce dusit ve vlastní šťávě. Pokud jsou houby suché a nepustí vodu, tak je trošku podlijeme. Houby dusíme až se odpaří všechna voda asi tak 20 - 30 minut. Musíme dávat pozor a míchat, aby se houby nepřipálily. Podušené houby necháme vychládnout a potom pomeleme na masovém strojku.

Cibuli, papriku a zbylé houby (25 dkg) jemně nakrájíme. Na olej dáme smažit cibulku, až je sklovitá přidáme papriku a smažíme až je cibule zlatavá přidáme nakrájené houby a prolisovaný česnek, osolíme, okmínujeme, opepříme a dusíme. Potom přidáme pomleté houby, prohřejeme, rajčatový protlak, kečup, sojovou omáčku, chilli koření a provaříme. Nakonec dochutíme vegetou (nemusí být) a dosolíme.
Horké dáváme do skleniček a sterilujeme 60 minut při 100°C.

Pomazánka je výborná na topinkách nebo chlebu ve vajíčku. Dá se použít pod maso.

Nejpopulárnější blogy receptů