Hlavní strana      Houby      Pomazánky      Zavařování

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.9.2008

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz

Houby dušené - zmražené

očištěné houby - nejlepší je směs
sůl

Houby očistíme, nakrájíme na plátky. Dáme do hrnce, osolíme a zvolna zahříváme, aby pustily vodu, pokud vidíme, že nemají moc vody, trochu podlijeme, občas zamícháme aby se nepřipálily.

Dusíme tak 20-30 minut, aby v nich nebylo moc vody. Necháme schládnout, dáme do krabiček nebo sáčku a do mrazničky.
Na obaly si před vložením do mrazničky napíšeme datum.

Použití: Takto připravené houby jsou výborné na rychlou smaženici, pod maso, houbový paprikáš, kuba a jíné.

Nejpopulárnější blogy receptů