Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 07.04.2003

Aktualizováno :
02.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Maďarské pikantní plátky

kuřecí nebo krůtí prsa
pepř
česnek
sůl
mléko
1 lžíci papriky
10 lžic polohrubé mouky
tymián
olej

Plátky musí být silné asi 0,5 cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme. Silně potřeme česnekem utřeným se solí. Položíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme v ledničce proležet do druhého dne. Potom maso ubrouskem osušíme. Na tácku si smícháme polohrubou mouku se sladkou paprikou a ještě přidáme špetku tymiánu. V této směsi plátky masa obalíme. Na rozpáleném oleji opečeme každou stranu masa 3 minuty.
Maso je velmi křehké díky tomu, že bylo naložené v mléce.

Příloha - vařené brambory, bramborová kaše nebo máslové brambory.