Hlavní strana      Omáčky

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2003

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Rajská omáčka

240 g rajčatového protlaku
3 lžíce hladké mouky
1 litr vývaru
1 cibule
koření:
nové koření, bobkový list, bazalka, saturejka
cukr
1-2 stroužky česneku

Na tuku nebo oleji lehce zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme 3 - 4 lžícemi hladké mouky a uděláme tmavší jíšku, kterou rozředíme asi 1 l vývaru, přidáme bobkový list a nové koření. Krátce povaříme. Přidáme 240 g rajského protlaku, pokud jsme místo vývaru použili vodu, tak dáme 1 kostku hovězího bujónu, sůl , 2 lžíce cukru, rozdrcenou bazalku a saturejku, provaříme 5 - 10 minut, potom dáme prolisovaný nebo utřený česnek. Vyjmeme koření (bobkový list, nové koření), kdo má rád hladkou omáčku, tak přecedí. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej moukou rozmíchanou ve vodě. Nakonec můžeme dát trochu kečupu a dle chuti dosolíme a dosladíme.
Někdo používá hřebíček a skořici, já místo toho dávám bazalku a saturejku.

Podáváme k vařenému masu nebo sekané s knedlíkem, bramborem, noky nebo těstovinami.

Nejpopulárnější blogy receptů